Over mij
Billie-Chan - Freelance kok
Ik zorg altijd voor een beter gerecht dan verwacht wordt, ongeacht wat mijn taak in de keuken mag zijn. Passie, liefde, creativiteit en mijn enthousiasme voor eten staan voorop.
Mijn vader was de chef van het restaurant "De Supperclub" in Amsterdam. Op deze prachtige plek was ik op zesjarige leeftijd borden aan het opmaken en jaren erna heb ik de kneepjes van het vak geleerd van mijn vader. Ik heb ruim 17 jaar in verschillende keukens gewerkt. Momenteel werk ik als freelance kok. Ik houd ervan om mijzelf uit te dagen door gerechten te verzinnen en eten vol met liefde en passie te bereiden. Ik zie het als mijn taak om mensen een onvergetelijke avond te bezorgen, een onvergetelijke culinaire ervaring.
In 2023 heb ik een workshop over 'fermenteren' van mijn vader cadeau gekregen voor mijn verjaardag. De workshop was een succes, hier is onze nieuwe hobby van start gegaan.
Ik vind fermenteren een zeer intressant proces. In mijn eigen keuken houd ik mij bezig met fermenteren en ik vind het geweldig om te experimenteren. Afgelopen juni heb ik zelf sojasaus gemaakt, de beugelpot staat op het aanrecht en het gaat 2 jaar duren voordat het proces/sojasaus klaar is. Ik geniet ervan om het proces te bestuderen, zelfs het roeren vind ik super intressant! De sojasaus verandert van structuur en de geur is telkens anders. Daarnaast serveer ik graag mijn gebakken omelet met gefermenteerde kimchi.
Ik ben begonnen met de afwas bij restaurant 'Lust' in Amsterdam, waar ik al snel mocht helpen aan de koude kant. Destijds ging mijn chef naar een ander restaurant (Bar/restaurant 1900) en hij vroeg mij om mee te gaan. Ik ben toen de koksopleiding gaan volgen en ik heb school en het werk bij restaurant 1900 gecombineerd, hier heb ik mijn basisvaardigheden kunnen leren en mijn talenten kunnen uitbreiden. Na dit werk heb ik in verschillende restaurants gewerkt zoals: Blijburg, Trouw, George en Mediamatic. In 2016 ben ik B-C Cooking begonnen waar ik ontzettend veel ervaring heb opgedaan in veel verschillende keukens en ook in verschillende vormen van horeca zoals: a la carte, hotels, banqueting en catering (zie mijn CV). In 2021 brak Covid uit en de horeca was voor langere tijd gesloten. Ik ben toen samen met mijn vader "The vegan assassins" begonnen, een vegan take away restaurant waar wij elke week een andere land als thema hadden en de gerechten op het thema baseerde. Toen de horeca weer open ging, heb ik de werkzaamheden voor B-C Cooking weer opgepakt. Momenteel werk ik gemiddeld vier dagen per week als freelanche kok.